Elhúzódó javítás

2019.05.28. 07:30

Biztosítási ügy miatt húzódik a helyreállítás

Az önkormányzat egy le nem zárult biztosítási ügy miatt nem tudja javítani a hibát.

Tajthy Ákos

A terelőbeton

Fotó: Bujdos Tibor

A Google 2018-as utcaképén is látható az a terelőbeton, ami körülbelül két éve szűkíti félsávosra a Zsigmondy utcát a 30. szám előtt – írta szerkesztőségünknek egyik olvasónk. Büdi Norbert úgy fogalmaz, a terelőt volt, hogy elvitték, de körülbelül fél éve újra visszakerült.

– Két éve dolgoztak az út mellett, már akkor ki volt rakva, azóta is kerülgeti mindenki hol kisebb (volt már, akinek a tükre látta kárát), hol nagyobb sikerrel, amikor megvárják a szembejövőt. Tavasszal kátyúzták az utat, de ez azóta is ott van. Kérem, járjanak utána, mi ennek az oka!

Ahogy az felvételeinken is jól látszik, a terelőbeton jelenleg is ott van. Önkormányzati útról lévén szó, első körben náluk érdeklődtünk, mi az oka annak, hogy az úthibát hosszú ideje nem sikerült kijavítani. Válaszuk túl sok jóval nem kecsegtetett, mint kiderült, önhibájukon kívül nem tudnak nekikezdeni az út helyreállításának.

Többször keresték

– Az elkerített úthiba olyan kár­esemény helyszíne, amelyen vasúti pálya halad át, ez pedig nincs az út birtokosának tulajdonában. Amíg a biztosítótársaság a kárrendezést nem zárja le, addig az önkormányzat nem tudja elvégeztetni a helyreállítását. Többször is kerestük a biztosítót a kárrendezés érdekében, eddig eredménytelenül – mondta el lapunk érdeklődésére Pásztor Imre, a polgármesteri hivatal vállalati és projektkommunikációs vezetője.

A kárrendezés végéig és a hiba kijavításáig mindenesetre érdemes körültekintően vezetni, ha arra visz az utunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában