Temető

2019.05.24. 15:00

A törkölyösi temető rendbetételét kérik

Az egykori szép, kis méretű temető mára már nem emlékhely, inkább csak egy hely, ahová megdöbbenve lép be az ember, hogy itt nyugszik hozzátartozója.

Gergely Mária

Fotónk a temető kertjében k

Fotó: Kozma István

A temető bejárata is riasztó, évek óta befejezetlen, vashuzalok állnak ki a már omladozó, hiányosan elkészült kapu tetejéből. (Olvasónk fotókat is mellékelt leveléhez – a szerk.) Látszik, hogy a munka félbemaradt. A két oldali oszlop közt évekig egy árok állt, azt mostanra már sikerült betömni. A ravatal inkább a hajléktalanok szállója, vagy illemhelyként szolgál.

 

A fák olyannyira nagyok, hogy szélvihar esetén óriási ágak törnek le róla, a levelek mindent beterítenek, emiatt állandóan koszosak a sírok. A sírok közül összegereb­lyézett avart a hozzátartozók a fák tövéig húzzák, ami egyes látogatóknak szemétlerakó helyként szolgál. A kisebb bokrok miatt sok helyen lehetetlen a sírt megközelíteni.

Nagyon gondozatlan az egész temető, kérnénk a kegyeletgyakorlás megkönnyítése és a méltó megemlékezés biztosítása érdekében mielőbbi rendbetételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában