Helyi közélet

2019.04.06. 15:12

Új aszfalt Edelény és Homrogd között

Tomor - Megújult az Edelény-Lak-Homrogd összekötő út, több, mint három kilométeres szakasza és a tomori Mánta-patak hídja.

Tomor - Megújult az Edelény-Lak-Homrogd összekötő út, több, mint három kilométeres szakasza és a tomori Mánta-patak hídja.

Sajóvámos térségében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a 2616-os számú Edelény-Lak-Homrogd összekötő út közel 3,1 kilométeres szakasza bruttó 243 millió forint hazai támogatás felhasználásával. Az útfelújítás ünnepélyes szalagátvágással egybekötött záró sajtóeseményére pénteken kerülhetett sor, köszöntőt mondott Szilvai Attila, Tomor polgármestere, Demeter Zoltán, országgyűlési képviselő, és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Az Edelény-Lak-Homrogd összekötő út több mint 3 kilométeres szakaszának teljes körű felújításakor a kivitelező a pályaszerkezet cseréje során 752 köbméter zúzott követ épített be, ezután 620 köbméter aszfalttal erősítette meg a burkolatot, a padkát 280 köbméter zúzott kővel feltöltötte, a meglévő árkokat kitisztította és kijavította, új tartós burkolati jeleket festett, illetve 138 új szélességjelző oszlopot és 25 új KRESZ táblát helyezett ki. A beruházás részeként megújult a tomori Mánta-patak hídja, átépült a híd beton pályalemeze és a járda, és természetesen új aszfaltburkolatot is kapott. A szakemberek cserélték a szigetelést, a korlátokat és a vízelvezetőket, a szegélyeket sóvédelemmel látták el, surrantók és vizsgáló lépcsők épültek. A hídfelújítás bruttó 40,4 millió forintba került

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában