Helyi közélet

2019.04.06. 17:04

Ők értenek legjobban a pénzügyekhez a megyénkben

Miskolc - Két megyei csapat is továbbjutott az országos döntőbe.

Miskolc - Két megyei csapat is továbbjutott az országos döntőbe.

Izgalmas versenyen vannak túl a pénzügyekhez kiválóan értő diákok. Csütörtökön rendezték meg ugyanis Miskolcon a K&H Csoport Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő regionális döntőjét.

A diákok négy korcsoportban versenyeztek, így négy győztes lett, akik hamarosan Budapesten, az országos döntőben bizonyíthatják tudásukat.

A 3–4. osztályos kategória győztese a Suli Bank csapat lett, ők Cserépfaluról érkeztek, a MÁIAMI Hórvölgye Tag­iskolájából. A 7–8. osztályosok győztese a Sírva röhögős emodzsí tu dö dzsí csapat lett, ők a Miskolci Herman Ottó Gimnázium diákjai. Az 5–6. osztályosok és a 9–11. osztályosok kategóriáját egri diákok nyerték meg.

Nagyszerű nyeremények

A miskolci középdöntőbe Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékből 1217 diák közül 87 diák, azaz 20 csapat jutott tovább 10 különböző városból. Itt már nemcsak a pénzügyi alapfogalmak magabiztos ismeretére volt szükségük a tanulóknak, hanem összetettebb kérdésekben, szituációkban is helyt kellett állniuk, ahogy később felnőttként majd a mindennapokban is. A feladatokon keresztül a versenyzők az öngondoskodás, a digitális bankolás, a biztosítások, hitelek és online vásárlások témaköreivel találkozhattak.

A júniusi budapesti fináléban a győztes iskolások nyereményei között tablet, akciókamera, drón és vezeték nélküli fejhallgató is lesz. Emellett a győztes csapatok iskolái kategóriánként félmillió forint összértékű könyv-, illetve sportszerutalványt kapnak, a pedagógusok munkáját pedig szintén értékes könyvutalványokkal díjazza a K&H Csoport.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában