Helyi közélet

2019.04.05. 09:59

Másodszor is aranyérmes lett a tiszalúci lány - Sikerei igazolják döntését

Tiszalúc - Másodszor hozta el az aranyérmet a fiatal kereskedő a Szakma Sztár Fesztiválon.

Tiszalúc - Másodszor hozta el az aranyérmet a fiatal kereskedő a Szakma Sztár Fesztiválon.

Sejkóczki Vivien középiskolai évei alatt talált rá a kereskedő szakmára, amely egyre komolyabb sikerélményei révén lassan a szívéhez nőtt.

– Amikor nyolcadikos voltam, csak annyit tudtam, hogy szakmát szeretnék szerezni, ezért a Miskolci Szakképzési Centrum Berzeviczy Gergely Szakgimnáziumába felvételiztem. Aztán megtetszett a kereskedelem, mert nagyon jó tanáraim voltak. Tizenkettedikben pedig az Ágazaton kívüli szakmai érettségi versenyen szép eredményt értem el, és tavaly is nyertem a Szakma Sztár Fesztiválon, így a sikereim mind inspiráltak – osztotta meg a kereskedők kétszeres bajnoka.

Kapcsolatteremtés a titka

– Emellett a kereskedelem a családban is jelen van. Nagymamáméknak MÉH-telepük volt, a nagybátyám pedig a vendéglátós területtel szimpatizál. A Zsarnai piac mellett szeretne egy éttermet nyitni, és amiben tudok, segítek neki – mesélte Vivien.

Március 12-e és 14-e között, háromnapos volt a Szakma Sztár Fesztivál döntője Budapesten.

– Az első nap beszerzési bizonylatokat kellett kitöltenünk és összeállítottunk egy pultot. A második nap pedig konkrétan az értékesítésben versenyeztünk. Élelmiszerből borokat, vegyi áruból arckrémet, műszaki cikkből digitális fényképezőgépet adtunk el. Az értékelésnél a szakmai ismereteket, a jó kommunikációs készséget, udvariasságot és az ápolt, összeszedett külsőt nézték. A harmadik napon már az eredményhirdetésen vehettünk részt. Remekül éreztem magam az egész versenyen, mert jó hangulata volt, és igazán csak a szóbeli résznél izgultam. Szerintem nagyon fontos, hogyha az ember jó kereskedő akar lenni, akkor ismerje a termékeket, amelyeket árul, és meg tudja válaszolni a vevő kérdéseit. Ami szintén lényeges, a kapcsolatteremtési képesség, amihez szükséges egy alapvető bizalom az emberekben – foglalta össze a győztes.

Egyetemre megy tovább

Vivient kiemelkedő teljesítménye után jövendőbeli terveiről faggattuk.

– A versenyen elért eredményemmel megszereztem a kereskedő végzettséget, és az utolsó félévre felmentést kaptam az iskolából. Az elmúlt hetekben a BOKIK által szervezett rendezvényekre jártam, ahol köszöntöttek bennünket. Ezek közül még a Parlamentben vár ránk egy nagyobb szabású ünnepség. Több állásajánlatot kaptam már, de szeretnék továbbtanulni. A Budapesti Gazdasági Egyetem kereskedelem és marketing szakára adtam be a jelentkezésemet. Jelenleg a német nyelvvizsgámra készülök, amit még az egyetem előtt mindenképpen szeretnék letenni, valamint vezetni járok, hogy meglegyen a jogosítványomhoz a forgalmi vizsgám is – zárta.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában