Helyi közélet

2019.04.03. 13:16

Kerékpárt kapott Zsolti

Miskolc - A jövőben is szeretné az ajándékozó pár segíteni a kisfiút és családját.

Miskolc - A jövőben is szeretné az ajándékozó pár segíteni a kisfiút és családját.

Néhány hete írtunk arról, hogy továbbra is segítségre szorul Csapó Zsolti és családja, akik nagy szegénységben élnek lyukói házukban.

Elromlott a kerékpár

A Panoráma című dokumentumfilmből jól ismert Csapó család motorját adó, kis unokáját nevelő nagymama, Marika néni súlyos betegségben elhunyt, a lyukói otthonban így három generáció férfi tagjai maradtak „árván” és nagy szegénységben. Pista bácsi számára már az is nagy feladat, ha kimegy az udvarra, fia, Zsolti keresztapja, István dolgozik ugyan, ám jövedelme csupán arra elég, hogy a rezsit kifizessék, és a legszükségesebbeket beszerezzék.

Mint márciusban írtuk, Zsoltinak elromlott a biciklije, így szerettek volna találni valakit, aki segíteni tud a megjavításában. A fiú nemcsak szórakozásra használja a kerékpárt, a kollégiumba is azzal jár. Cikkünket olvasta egy edelényi fiatal pár, Cziszlavicz Nikolett és párja, Szabolcs, akik úgy döntöttek, hogy eladásra szánt kerékpárjukat Zsoltinak ajándékozzák.

Mérhetetlenül boldog

A már évek óta a családot segítő Kádasné Balogh Orsolyával látogatták meg őket, és adták át az ajándékot a hétvégén.

– Zsolti mérhetetlenül boldog volt, már aznap túrázni indult és már a bicajjal ment a kollégiumba is. Nikiéket pedig nagyon megérintette az a szegénység és nélkülözés, amit Lyukóban tapasztaltak, ezért úgy döntöttek, hogy a jövőben is segítik majd a családot, az ott élőket – mondta el lapunknak Orsolya. Ha valaki még segítene a Csapó családnak, az tartós élelmiszerrel megteheti.

ÉM-HI


[related-post post_id = "4176468"]

[related-post post_id = "4090101"]

[related-post post_id = "4085294"]

[related-post post_id = "3350292"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában