Helyi közélet

2019.04.06. 17:40

Holland hattyúpár a tapolcai csónakázótavon

Miskolc - Szombaton egy hattyúpárral gazdagodott a miskolctapolcai csónakázótó, melyeket Fekete György, a tó üzemeltetője „engedett a vízre” fotósunk jelenlétében.

Miskolc - Szombaton egy hattyúpárral gazdagodott a miskolctapolcai csónakázótó, melyeket Fekete György, a tó üzemeltetője „engedett a vízre” fotósunk jelenlétében.

A két hattyú először megilletődve nézett körül, az időjárás sem volt éppen vendégmarasztaló. Azonban nem vendégségbe érkeztek, hanem mostantól ez a tó lesz az otthonuk, Fekete György reményei szerint már idén költeni fognak.

– Egy holland tenyésztőtől vásároltam őket, 2012 és 2013-as születésű, gyűrűvel rendelkező költőpárról van szó. Orvosilag csonkolt a szárnyuk, így nem tudják elhagyni majd Miskolctapolcát. Bízom benne, hogy nagyon jól fogják magukat érezni a szigeten és a tavon és már idén költenek majd – magyarázza a még 78 évesen is nagyon lelkes, a tavat harminc éve üzemeltető György.

A csónakázótó egyébként nagyon gazdag élővilággal készül a nyárra, sok vadkacsa úszkál a vízen és a szigeten már van szaporulatuk is. Ugyanakkor újabb halakat is telepített a tógazda a vízbe, amelynek köszönhetően most arany és ezüst kárász, hagyományos, nyurga és koi ponty is látható, utóbbiból az összes színvariáció.

– Nagy öröm számomra is a szép és gazdag állatvilág, de az igazi boldogság nekem az, ha látom az ide látogatók, főleg a gyerekek örömét, amikor etetni kezdik a halakat, a kacsákat, a hattyúkat, ezért csinálom ezt az egészet még ma is – árulta el Fekete György.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában