Helyi közélet

2019.04.05. 14:35

Hárman egy tárlaton Miskolcon

Miskolc - Érzések, gondolatok, világlátás. Mind visszaköszönnek a tárlaton.

Miskolc - Érzések, gondolatok, világlátás. Mind visszaköszönnek a tárlaton.

Técsi Ágnes és Reinecker Szandra festőművészek, és Kavalecz Lajos szobrász kiállítása tekinthető meg május 1-jéig Miskolcon, a Teleki Tehetséggondozó Kollégiumban.

Volt kitől örökölnie

Técsi Ágnes bírósági ügyintézőként dolgozik a Miskolci Törvényszéken. A festészet mindig is érdekelte, de az utóbbi hat évben lett több ideje vele foglalkozni. Pillanatnyi érzéseit, gondolatait örökíti meg a vásznon, vagy ami nagyon foglalkoztatja. Kedvenc technikái az olaj és a pasztell.

Reinecker Szandra fiatal édesanya, kétéves kisfiával van otthon. Egyébként jogász. Volt kitől örökölnie a tehetséget, hiszen nagyapja, Reinecker János, festőművész volt. Szandra aktívan 2016-ban kezdett festeni. Absztrakt és figurális képeket is készít, témái változatosak. Legutóbbi témaköre a nő volt, a nő ezer arcát vetette vászonra portrék formájában.

Kavalecz Lajos szobrász műszaki pályán dolgozik évtizedek óta, de mérnökként is a művészetek iránti érdeklődése meghatározó maradt az életében. Mint fogalmazott, alkotásaiban, egy-egy fadarabban, kőben bujkáló titok, üzenet kibontásának tanúi lehetnek a tárlatlátogatók, egy rá jellemző forma és tér­élmény harmóniájában.

A művészek a Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 alkotócsoport tagjai.

ÉM-HE


[related-post post_id="4193070"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában