Helyi közélet

2019.04.04. 14:53

A szakképzés és szakmájuk hírnevét öregbítő diákok Miskolcon

Miskolc - A Szakma Sztár Fesztivál nyolc kiváló megyénkbeli diákjának gratulált a BOKIK.

Miskolc - A Szakma Sztár Fesztivál nyolc kiváló megyénkbeli diákjának gratulált a BOKIK.

Ünnepségen ajándékozta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) vezetése a kamara által 2019 márciusában megrendezett 12. Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe bejutott és kiemelkedő eredményt elért diákokat tegnap. Az Avalon Park konferenciatermében a megyei szakképzési rendszer és az Unió Coop Zrt. képviselői is gratuláltak a diákoknak.

„Szeretném köszönteni a diákokat, akik nagyszerű eredménnyel öregbítették a megyei szakképzés és saját szakmájuk hírnevét – kezdte beszédét Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. – A Szakma Sztár Fesztivál az ország legnagyobb nemzeti szakmunkás versenye. Hatvan szakma részvételével, közel 8000 gyereket mozgósított. Hatszáz tanuló vett részt az előválogatókon és ebből megyénkből nyolcan jutottak el az országos megmérettetésig kereskedelem, szakács, valamint ipari gépész szakmában. Szeretnénk érzékeltetni, hogy Magyarországon a szakma tanulása és művelése nagyon hasznos, és ehhez példákra, nagykövetekre van szükségünk.”

Hiányoznak a szakemberek

„Kitűnővé egy szerencsés perc alatt is válhatunk, hasznos emberré a fáradtságos évek tesznek” – idézett Kemény Zsigmondtól Kovács J. Attila, a BOKIK kézműipari tagozatának elnöke. – A versenyzők nagyon jól tudják, hogy rengeteg lemondás és sok műhelyben eltöltött óra az, ami eredményezte ezeket a kitűnő érmeket. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a vállalkozások tárt karokkal várják a jól felkészült szakembereket, mert egyre nagyobb hiány van belőlük Magyarországon. Ennek az az oka, hogy sokan külföldre mentek dolgozni. Szeretnék mindenkit megerősíteni abban, hogy aki szakmát választott, jó úton jár.”

Végül gratuláltak a kiváló versenyzőknek és felkészítőiknek: Molnár Szilvia Dórának, aki a szakácsok között aranyérmes lett, és Horváth Péternek, aki ipari gépész szakmában a dobogó harmadik fokán végzett. Kereskedelem szakmában Sejkóczki Viviennek az első, Sivák Ágnesnek a második, Kádas Rékának a harmadik, Kohut Brigittának a negyedik, Kardos Ákosnak az ötödik és Veres Zoltánnak a hatodik helyezéséért.

Kiváló megyei szakképzés

Szélyes Domokos, Miskolc gazdaságfejlesztésért és ingatlangazdálkodásért felelős polgármesteri biztosa hozzátette: „Gyakran tárgyalok potenciális befektetőkkel.

Egyik legjobb érvünk, amikor szeretnénk őket meggyőzni, hogy városunkat válasszák, a nagyszerű megyei szakképzési rendszer, és hogy Budapest után nálunk tanul a legtöbb hallgató duális képzési rendszerben.”

ÉM-DA



[related-post post_id="4194379"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában