Helyi közélet

2019.04.05. 14:34

A cégek működését is segíti a számvevőszék

Miskolc - Az ÁSZ szerint példa­értékű a miskolci önkormányzati cégek működése.

Miskolc - Az ÁSZ szerint példa­értékű a miskolci önkormányzati cégek működése.

A számvevőszéki ellenőrzési tapasztalatok szerint Miskolcon jó kézben vannak az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok – jelentette ki Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke a szervezet, a Közbeszerzési Hatósággal és a Megyei Jogú Városok Szövetségével együtt rendezett tudásmegosztó szemináriumának miskolci állomásán.

Folyamatos fejlesztés

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a rendezvényen elmondta, a közszolgáltatások színvonalának folyamatos javítására törekszik az önkormányzat.

– Amíg 2011-ben 1,6 milliárd forintot költöttünk közszolgáltatásokra, tavaly már 6,2 milliárdot. A fejlesztéseink is mind azt szolgálják, hogy a miskolciak életét egyszerűbbé tegyük, és hogy a város még inkább élhető legyen – hangsúlyozta a városvezető, aki kiemelte, nemcsak üzemeltették, fejlesztették is a közszolgáltatásokat: nyolc év alatt összesen 75 milliárd forint értékben.

Az ÁSZ alelnöke kiemelte, ellenőrzéseik fő célja nem az, hogy hibát találjanak, hanem hogy segítsék a közpénzt felhasználó nemzeti vagyonnal gazdálkodó cégek, intézmények működését. A miskolci önkormányzati cégek működése megfelelt a jogszabályoknak, olyannyira, hogy példaként állíthatták a részt vevő önkormányzatok elé a 2017. januári „Jó gyakorlatok” szemináriumukon.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában