Helyi közélet

2019.03.06. 13:24

Verseny a természetért Miskolcon

Miskolc - Nagyobb iskolákban tartott vetélkedőt a környezeti neveléssel foglalkozó ÖKO-Játék program.

Miskolc - Nagyobb iskolákban tartott vetélkedőt a környezeti neveléssel foglalkozó ÖKO-Játék program.

A hulladékgazdálkodás jelentőségének tudatosítását célozta meg a Falusi Turizmus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének Szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése miskolci általános iskolákban című sikeres pályázata keretében, március 5-én és 6-án megvalósuló rendezvény. A jövőre vonatkozó igazi áttörést a felnövekvő generáció szemléletformálásával lehetséges elérni, ezért a projekt fókuszában az iskolás korosztály állt – olvasható az egyesület közleményében.

A Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskolában jártunk, ahol a szakanimátorok és pedagógusok által koordinált interaktív vetélkedő első pár percébe mi is bekapcsolódtunk. A játékos verseny vándorkiállítással egészült ki, ahol többek között a szemét újrahasznosításáról, az egyes termékek lebomlási idejéről, a háztartási hulladék összetételéről, és a komposztálásról tájékozódhattunk.

Játékosan tanítanak

Utazó játszóházzal járja az országot és különböző programokat szervez gyermekeknek környezetvédelem témában az ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram – tudtuk meg Koltay Eszter környezeti nevelőtől.

– Ma nagy elemes, színes térjátékokat hoztunk, amelyek környezeti problémákat szemléltetnek és a gyerekeknek kell megoldaniuk őket – fejtette ki. – Ezen keresztül megtanulják például a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, illetve találkoznak a veszélyes hulladék elemeivel. Energiaházunkban pedig hasznos spórolási tanácsokat kapnak. A versenyen legtöbb pontot kapó környezetbarát csapatot ajándék várja.

Kedden a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium általános iskolájában is volt vetélkedő, míg szerdán a Fazekas Utcai Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában és a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolában rendezik meg.

Környezettudatossá tesz

A természet- és a környezetvédelem évek óta kiemelt szerepet játszik a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskolában – hangsúlyozta Pataki Sándor intézményvezető.

– Pedagógiai programunk tartalmazza ezeket a fontos területeket. Arra törekszünk, hogy különféle rendezvényekkel, versenyekkel, szakemberek meghívásával formáljuk gyerekeink világnézetét, tágítsuk látókörét. Lényegesnek tartjuk, hogy a környezettudatos szemlélet már kisgyermekkorban kialakuljon. Ma negyedik osztályosok versenyeznek, mert négy év alatt komoly ismereteket szereznek a tanulók környezetvédelem témában – tette hozzá az igazgató.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában