Helyi közélet

2019.03.14. 21:00

Vándorkiállítás és sajtódíj – így ünnepelt az Észak

Miskolc - Idén is megtartottuk sajtónapi ünnepségünket, melynek keretében kollégáink felvételeit is kiállítottuk.

Miskolc - Idén is megtartottuk sajtónapi ünnepségünket, melynek keretében kollégáink felvételeit is kiállítottuk.

Idén is fotóriportereink – Ádám János, Bujdos Tibor, Kozma István és Vajda János – előző évi legjobb fotóit felvonultató tárlat megnyitójával vette kezdetét a Észak-Magyarország sajtónapi ünnepsége. A Szinvapark első emeletén berendezett kiállítást Uri Mariann főszerkesztő nyitotta meg, aki hangsúlyozta, 2019. több szempontból is kiemelt jelentőséggel bír szerkesztőségünk életében.

Szülinapos megyei lap

- Ebben az esztendőben ünnepeljük az Észak-Magyarország fennállásának hetvenöt éves évfordulóját. Hét és fél évtized alatt nagyon sok változáson esett át az újság, elég csak az arculatát vagy a tartalmát szemlélni, a célunk viszont mindig az volt, hogy tájékoztassuk Önöket arról, ami a megyében történik. Ugyanezzel a céllal jött létre 2001-ben a Borsod Online, a napilap kistestvére, 2017-ben pedig a Hírek360 portállal gazdagodtunk, melynek munkatársai izgalmas, 360 fokos videókat készítenek – sorolta Uri Mariann, aki hangsúlyozta, a fotókiállítás is azt a célt szolgálja, hogy a szerkesztőség közelebb kerüljön az olvasókhoz.

„Idén sem engedtünk a 48-ból. Merthogy ebben az évben is négy fotóriporter tizenkét-tizenkét, összesen tehát negyvennyolc érdekes, izgalmas, elgondolkodtató felvétele látható, kiegészítve azzal a néggyel, melyet a plakátokon is találhatnak. De mondhatom ezt azért is, mert határozott célunk az is, hogy ettől az évtől valóban a megye minden részében bemutathassuk egyfajta vándorkiállításként a kollégák munkáit, merthogy van mire büszkének lenni.”

Zseniális képek

A megyei közgyűlés elnöke is méltatta a kiállított képeket, illetve az azokat készítő fotóriportereket is.

- Biztos vagyok benne, hogy nem volt egyszerű feladat kiválogatni a kiállítási anyagot, hiszen arról van szó, hogy ezeknek az uraknak több ezer fotóból kellett kiválogatni alig ötvenet. Robert Capa mondta, hogy a nagy képből egy kiragadott részlet sokszor többet mond annak, akik nem voltak ott , mint önmaga, a nagy kép. Nekem már volt szerencsém megnézni így kijelenthetem: ezek ilyen alkotások, zseniális képek, tekintsék meg minél többen! - jelentette ki Török Dezső.

A szerkesztőség díja

A hagyományokhoz híven az Év újságírója díj átadásával folytatódott a sajtónapi ünnepség. Uri Mariann hangsúlyozta, a szerkesztők értékelése szerint idén három munkatárs, két újságíró és egy fotóriporter – Hegyi Erika, Berecz Csaba és Bujdos Tibor – munkája volt a legkiemelkedőbb, közülük a munkatársak szavazással választották ki, kihez kerüljön a díj.

- Nagyon szoros volt a verseny, és az elismerést mindhárman megérdemelték volna teljesítményük alapján – hangsúlyozta a főszerkesztő.

Az Év újságírója díjat 2019-ben Berecz Csaba nyerte el.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában