Helyi közélet

2019.03.16. 14:42

Méhészek találkoztak és tanácskoztak Miskolcon

Miskolc - Jelenleg a méhészek legnagyobb problémája a méhcsaládok életben tartása.

Miskolc - Jelenleg a méhészek legnagyobb problémája a méhcsaládok életben tartása.

Regionális Méhésztalálkozót rendezett szombaton a Miskolci Egyetemen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Méhészegyesület. Sály József, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, minden év márciusában megszervezik a találkozót. Mint a korábbi években, most is három előadót hívtak meg a rendezvényre, akik szakmai tanácsokkal segítették a méhészek további munkáját. Az elnök jelezte: jelenleg a méhészek legnagyobb problémája, hogy életben tartsák a méheket, így az egyik szakmai előadás az atkairtásról szólt. Ezt egy olyan szakember tartotta, aki 10-12 ezer méhcsaládot gondoz, de érkezett Miskolcra olyan szakértő is, aki a Gödöllői Egyetem oktatója.

A méhésztalálkozón részt vett az egyesület országos elnöke is, Bross Péter, aki aktuális tudnivalókkal látta el a jelenlévőket, majd tíz méhésznek kitüntetést adott át. Megtudtuk azt is, megyénkben közel 1500 méhész foglalkozik méztermeléssel.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában