Helyi közélet

2019.03.24. 11:37

Könyvtár, okosan Miskolcon is

Miskolc - Az okoseszközökre fókuszálnak az idei programok.

Miskolc - Az okoseszközökre fókuszálnak az idei programok.

QR-kódos játék, internetbiztonság, hangszeres szelfiverseny, WeBeszéd időseknek is – néhány a sokféle rendezvényből, amit a 2019-es Internet Fiesta keretében szervez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A huszadik fesztivál programjait március 21. és 28. között rendezik országszerte, így Miskolcon is.

Keressen nyomokat kóddal!

„2000-ben, amikor Magyarország először csatlakozott az Internet Society felhívásához, az internet népszerűsítése volt a cél, mára áttevődött a hangsúly az okoseszközökre, a közösségi oldalakban rejlő lehetőségekre és veszélyekre” – fogalmaz közleményében a könyvtár.

A helyi fiesta programjait három – a kapcsolatok, közösség, kommunikáció; a technikai tudás és a hasznos háló – fő témakör köré szervezték.

A központi épületben lesz például QR-kódos nyomkereső játék, a Zeneműtár pedig hangszeres fotópályázatot hirdet. A Tompa Mihály Könyvtárban Petőfi nyomába erednek az interneten, a Szabó Lőrinc Könyvtár nyelvi klubjaiban a szókincsbővítéstől az utazási célpontok felderítéséig számos hasznos téma szóba kerül. Szerveznek még a hasznos tartalmakról foglalkozást kicsiknek, és az okoseszközökkel megbarátkoztató találkozókat időseknek. A programok március 28-áig, vagyis jövő csütörtökig tartanak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában