Helyi közélet

2019.03.18. 11:00

Két zenészlegenda, két gitár

Miskolc - A KFT együttes két tagja, Laár András és Bornai Tibor ezúttal ketten léptek fel.

Miskolc - A KFT együttes két tagja, Laár András és Bornai Tibor ezúttal ketten léptek fel.

Laár András és Bornai Tibor évtizedek óta együtt zenélnek. Gondoljunk csak a KFT együttesre. Erről a közös útról meséltek szombaton este a Görömbölyi Művelődési Házban, miközben két akusztikus gitárral elevenítették fel közös dalaikat, sok nevetéssel fűszerezve. Elhangoztak jól ismert KFT-slágerek, valamint csak ott és csak akkor hallható saját dalok.

A kezdetek…

A kottagrafikusként dolgozó Bornai Tibor és Laár András 1974 óta együtt játszott a Küllőrojt, az Almárium, majd a Kentaur együttesben. A KFT körvonalai 1980 legelején kezdtek kialakulni, amikor Bornai Tibor zongorán, Laár András gitáron és Márton András dobokon a Fonográf kiegészítő muzsikusaiként együtt turnéztak az NDK-ban Koncz Zsuzsával, Bródy Jánossal, Tolcsvay Lászlóval és Móricz Mihállyal. Októberben II. Lengyelfi Miklós basszusgitárossal megalakult a KFT zenekar. Egyéni, ironikus hangvétel és sok abszurd dal jellemzi őket.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában