Helyi közélet

2019.03.27. 08:59

Ideiglenes vezető van Bükkszentkereszten

Bükkszentkereszt - Az őszi választásokig ügyvivőként az alpolgármester irányítja a községet.

Bükkszentkereszt - Az őszi választásokig ügyvivőként az alpolgármester irányítja a községet.

A napokban érkezett szerkesztőségünkbe a hír: lemondott Bükkszentkereszt polgármestere, Jámbor Flórián, és a települést az idei önkormányzati választásokig Solymosi Konrád Ferenc ügyvivő alpolgármesterként vezeti tovább.

– Jól értesültek, az információ helytálló, Flórián a legutóbbi testületi ülésen mondott le, döntését a képviselő-testület elfogadta – kezdte Solymosi Konrád Ferenc.

Két cikluson át

„Flóriánnal majdnem kilenc éven át, két cikluson keresztül vezettük Bükkszentkeresztet, ő polgármesterként, én pedig társadalmi megbízatású alpolgármesterként. Flórián olyan magánéleti tevékenységet választott, amely 2018-ra összeegyeztethetetlenné vált a polgármesterséggel, végül ezt ő is belátta.”

Időközi választás kiírására már nem volt lehetőség, hiszen a választási eljárásról szóló törvény értelmében a helyi választási bizottság a mandátum megüresedése után 120 napon belül köteles kiírni az időközi voksolást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen. Azonban az általános önkormányzati választás évében április 1-je és a választás napja között nem lehet időközi választást tartani.

A falujáért dolgozik

Január 18-án egyébként a korábbi jegyző, dr. Hegyközi Béla is beadta felmondását, így április 1-jétől dr. Gergelyné dr. Bodnár Márta tölti be ezt a tisztséget. Az ügyvivő alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: a következő hónapokban szívvel-lélekkel a szülőfalujáért fog dolgozni, azt viszont nem tudja, elindul-e az őszi választásokon.

„Azt gondolom, hogy az előttünk álló időszakban ki fog derülni, hogy nekem való-e ez a tisztség, tudom-e vállalni hosszabb távra.”

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában