Helyi közélet

2019.03.26. 15:53

Hármas évforduló után vendégekkel ünnepeltek Szalonnán

Szalonna - Két éve, hogy felvette Kalász László nevét a szalonnai általános iskola, ahol így hármas évfordulóra emlékeztek.

Szalonna - Két éve, hogy felvette Kalász László nevét a szalonnai általános iskola, ahol így hármas évfordulóra emlékeztek.

A helyi költő, tanító nevének felvétele mellett 86. születésnapjáról és halálának 20. évfordulójáról is megemlékeztek az intézményben. Az ünnepi műsorban az iskola pedagógusai, dolgozói, a 8. osztályos tanulók és a község meghívott vendégei vettek részt. Jelen volt Balogh Zsolt polgármester, Nagy Attiláné óvodavezető is. Csehné Kovács Judit, az iskola igazgatójának köszöntője után Hadobás Sándor, a Rudabányai Gvadányi József Művelődési Ház vezetője, nyugalmazott múzeumigazgató tartott elő­adást a költő munkásságáról, életútjáról. Az ünnepség koszorúzással zárult. Nem sokkal később Kárpátaljáról érkeztek vendégek az iskolába. A 40 gyermeket és kísérő pedagógusait nagy szeretettel fogadták az iskola diákjai és tanárai, hiszen a Balatonnál a nyári táborban már volt alkalmuk megismerkedni. A vendégek és vendéglátóik közösen ünnepelték a március 15-ét is, a szakmai eszmecserére és a felhőtlen szórakozásra is megvolt a lehetőség.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában