Helyi közélet

2019.03.13. 18:08

Fülöp végleg itt marad

Bodrogkeresztúr - Jelenleg a Bodrogkeresztúri Kincsestárban van a gólya.

Bodrogkeresztúr - Jelenleg a Bodrogkeresztúri Kincsestárban van a gólya.

Fülöp címer­állat is lehetett volna – tudtuk meg Májer Józseftől, Bodrogkeresztúr polgármesterétől, amikor arról kérdeztük, a település ikonikus gólyájának mi lesz a további sorsa.

Tervek, állandó kiállítással

Fülöp, a Spanyolországban meggyűrűzött és elnevezett gólya több mint egy évtizede költözött Bodrogkeresztúrba, a gólyafészkek falujába, hogy 13 éven keresztül el se menjen onnan. Az eltelt több mint egy évtizedben 37 fiókát reptetett ki, tehát alaposan gondoskodott a gólyapopuláció megmaradásáról.

– Amikor terveztettük a település címerét, Fülöp még nem volt része a település mindennapjainak – mondja Májer József. – Mindannyian sajnáltuk, amikor tavaly egy balesetben elhunyt, de azonnal tudtuk azt is, Fülöpnek itt kell maradnia. A preparátuma a napokban ért vissza, az emlékfutás előtt lepleztük le a Faluházban.

Májer József elmondta, Fülöp gólya jelenleg a Bodrogkeresztúri Kincsestár lakója, bárki meglátogathatja. A tervek szerint azonban nem ez lesz a végső helye, ugyanis a 2021-es vadászati világkiállításba Bodrogkeresztúr is bekapcsolódna. Két év múlva szeretnék, ha a létesítendő turisztikai központ állandó kiállításának részeként mutathatnák meg a látogatóknak Fülöp gólyát.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában