Helyi közélet

2019.03.17. 11:10

Folti nagyon imádja a szabadságot

Miskolc - Sok év után egy fotó erejéig találkoztam egykori kutyánkkal.

Miskolc - Sok év után egy fotó erejéig találkoztam egykori kutyánkkal.

Hétfőn reggel landolt a postaládámban ez a kép Foltiról, Bella szerelemgyerekéről. Eredetileg gazdája az utolsó oldalra szánta a képet, de úgy döntöttünk, az Állatvilág is nagyon jó terep arra, hogy a fotót és a történetét is megjelentessük. Miután pedig Folti különösen kötődik hozzám, azért elkértem a megírás lehetőségét.

Bella ránk talál

2009 szeptemberében fogadtam be Bellát, az aranyszínű cocker spánielt, aki napok óta Sárospatakon csavargott. Bella meglehetősen hamar megszokta az új helyét, ami leginkább egy fotelben testesült meg. Néha kiballagott, elvégezte a dolgát, majd visszacammogott és hevert tovább a fotelben. Így telt az első tél, majd tavasszal úgy döntött, szakít a lustálkodással, és egyre inkább visszanyerve régi erőnlétét, fel-alá rohangált az udvaron lelkesen kergetve a madarakat és a macskákat.

2010 decemberében pedig szerelembe esett egy nyilván nem véletlenül hozzánk betévedő tacskóval, amelynek eredményeként 2011. március elsején több társával együtt meglátta a napvilágot Folti is. A neveket nagyjából a lányom, Vanda találta ki: Blacky, Timba, Timbu, Folti, Negro, Toto. A legtöbb kölyök gazdiképes korban el is került a háztól, Blacky és Folti maradtak. Vanda hosszú hezitálás után úgy döntött, Blackyt akarja megtartani, így a kis foltosunknak (a mellkasán látható fehér foltról kapta a nevét) kezdtünk gazdát keresni.

Végül Pap Gyula kollégám gondolta úgy, a gyerekei mellé jól jönne egy kutyus, majd tőle került el Bellény Tiborhoz, akinél a mai napig vígan éli immáron nyolcévesen a boldog kutyaéletét (a napokban Timbuval is összehozott a sors, a közelben lakott, még mindig jön a simogatásért).

Fotelkutya

Bellény Tibor szöveget is küldött a fotóhoz. Ezek szerint: Folti Miskolcról 6 és fél évvel ezelőtt költözött hozzánk. Folti a kép alapján arany életet él nálunk, imádja a nagy teret, a szabadságot, folyton énekel, legfőképp, mikor munkából hazaérünk, szeret autózni, kedvence a fogmosó és a lapocska, valamint leginkább fotelban szeret aludni, amiből kettő is van neki a földszinti lakóterében.

Utóbbihoz csak annyit tennék hozzá, ez alighanem anyai örökség, mert Bella azóta már jócskán elérte a nyugdíjas kort, egyre lassabban jár, a hallása már közel sem a régi, de a kedélye még mindig kiváló, és ha csak teheti, akkor nagyokat alszik kedvenc foteljében.

Utólag is boldog születésnapot, Folti, jó téged újra látni!

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában