Helyi közélet

2019.03.19. 14:10

Emőd egyik büszkesége lesz

Emőd - Hamarosan elkészül Emőd város várva várt művelődési háza.

Emőd - Hamarosan elkészül Emőd város várva várt művelődési háza.Emőd központjában, a városon áthaladó 3-as főközlekedési út mentén a múltban még egy nagy kiterjedésű, jellemzően mély fekvésű zöldterület terült el, amelyet középen patak választ ketté. A terület északi és keleti részét a város fokozatosan, több lépcsőben urbanizálta: a városháza, a patak és a 3-as út közötti területen gyönyörű dísz­park és játszótér szolgálja a városlakók kényelmét. A patak túloldala azonban – amelyet Gátszögnek hívnak – egészen a legutóbbi időkig mezőgazdasági művelés alatt állt. Ezen a területen ma már a város új művelődési háza nőtt ki gombamód a földből.

A kultúra otthona

Ahhoz, hogy művelődési háza legyen Emőd városának, az is kellett, hogy a kormány támogatást ítéljen meg az intézmény megépítésére. Miután az megtörtént, felgyorsultak a dolgok és ma már ott tartunk, hogy az épület áll, és nem kell már sok időnek eltelnie ahhoz, hogy az építő cég átadja a kulcsokat a városnak, és élettel teljen meg a művelődési ház.

Fekete Tibor polgármester elmondta, hogy utoljára talán a nyolcvanas években volt művelődési háza Emődnek. Akkoriban a református templom közelében működött az intézmény, amelyben mozi is volt. A szomszédos épületben könyvtár volt, majd a két ház idővel összeépült, a mozi tönkrement, ezzel együtt pedig megszűnt az emődi művelődési ház. A kulturális rendezvényeknek – az utóbbi években – az iskola aulája adott otthont, illetve a szabadtéri programokat a városháza melletti parkban rendezték. A városi ranghoz méltó új művelődési ház megépítése ezen a helyzeten változtat, mégpedig forradalmian.

Folyamatos fejlődés

Emőd minden lehetőséget megragad a város fejlesztése érdekében. A közelmúltban energetikailag megújították az általános iskola, valamint a polgármesteri hivatal épületét.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában