Helyi közélet

2019.03.17. 08:25

Átmeneti menedéket kaptak a kutyusok Miskolcon

Miskolc - Fáradságot nem kímélve menti évek óta az embertelen körülmények között tartott kutyákat a Szurkolók az állatkínzás ellen diósgyőri csapata.

Miskolc - Fáradságot nem kímélve menti évek óta az embertelen körülmények között tartott kutyákat a Szurkolók az állatkínzás ellen diósgyőri csapata.

Komoly előrelépést jelent ebben, hogy saját telephelyet tudtak kialakítani, ahol krízisközpontszerűen szeretnének tovább működni. Az utóbbi néhány hétben nagy erőkkel folyt a helyszín átalakítása.

– Mostanra hat kennellel készültünk el és még kettő félig kész. Ezekbe már beköltöztek a kutyusok – adta tudtul Csík Zoltán, a helyi csoport vezetője. – A tetőszerkezet teljes rekonstrukciójáért Tompa Gábornak és Francz Krisztiánnak vagyunk hálásak. Ajándékba kaptunk gáztűzhelyet, hűtőt, mosógépet, szekrénysort, elnyűtt pokrócokat és rongyokat. Jó ötletnek tűnt, hogy meghirdettük a kutyaól-építési akciónkat, először kevesen jöttek el a helyszínre segíteni, de később komplett kutyaházak is érkeztek. Fazekas János erőemelő felajánlásaival támogatott minket.

Utolsó simítások

A hétvégi munkálatok mellett az állatmentéssel sem hagytak fel.

– Éppen a napokban sikerült gazdásítanunk egy kölyökkutyát Hajdúnánásra, de van még kettő kicsi nálunk, akiket kidobtak. Egyébként kéthetente járunk folyamatosan Lyukóvölgybe, ahonnan két állatot hoztunk el. Rajtuk kívül még egy ötéves anyát és tíz hónapos kicsinyét mentettünk meg Mezőkövesdről. Március 9-re szeretnénk befejezni öt kennelt és a hátsó részt is lecsempézni. Meghívtuk a győri, békéscsabai, kaposvári szurkolókat és egy közös telephelyavató főzést rendezünk – osztotta meg a csoport vezetője.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában