Helyi közélet

2019.03.23. 11:34

Amerikából a válogatottba

Miskolc - Tengerentúli „vendégek” is érkeztek a Jegesmacik kedd esti szurkolói találkozójára.

Miskolc - Tengerentúli „vendégek” is érkeztek a Jegesmacik kedd esti szurkolói találkozójára.

A Vigadóban tartott rendezvényen ott volt Tardi Attila, aki 1984-ben ismerkedett meg a jégkoronggal, szerepelt a helyi Kinizsi, majd Hoki Club, végül a Jegesmedvék felnőttcsapatában, és 1996-ban kupadöntős is volt.

Évente hazajárnak

– Húsz esztendeje az Egyesült Államokban élek, közel Washingtonhoz – mondta az egykori csupa szív sportoló, aki rendszeresen haza­látogat. – Évente egyszer-kétszer jövök a fiammal, a 12 éves Mátéval, hogy eleget tegyünk a szabályoknak. Ahhoz, hogy később, 18-20 évesen – ha ezt a teljesítményével kivívja – magára ölthesse a magyar korosztályos válogatott mezét, itthon két szezonban jégre kell lépnie. A tengerentúlon is hokizó Máté ezt teszi a DVTK Jegesmedvék színeiben, és jövőre is jön, vagyis jövünk.

Az Amerikában szolgáltató-karbantartóként dolgozó Tardi Attila találkozott egykori vezetőivel, edzőivel és játékostársaival, közülük mindenekelőtt Egri Istvánnal és Bíró Ignáccal, rájuk máig hálával gondol vissza – tudtuk meg tőle.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában