Helyi közélet

2019.03.29. 12:55

Állítsunk? Ne állítsunk? – ez volt itt a kérdés…

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Olvasóinkat arról kérdeztük, mi a véleményük az óraátállításról, hogyan érinti mindennapjaikat.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Olvasóinkat arról kérdeztük, mi a véleményük az óraátállításról, hogyan érinti mindennapjaikat.

„Engem személyesen is zavar az óraátállítás, legalább egy hét kell, hogy hozzászokjak – mondja Tóth Judit személyi edző. – Ebből a szempontból az őszi a problémásabb, mely a vendégeim közül is sokakat megvisel. Hosszabb idő alatt állnak rá, sőt van, aki emiatt a reggeli edzést már nem is vállalja be. Véglegesként a nyári időszámításra voksolok, mert ezzel megnyúlik a szabadban, világosban tölthető időszak, ami a sport szempontjából is nagyon fontos.”

A kakasokkal kel

„Számomra teljesen közömbös, hogy téli vagy nyári időszámítás van érvényben, mert a kakasokkal kelek és a tyúkokkal fekszem – fejti ki Boda Péter gyermekszakorvos. – A bioritmusomat sem zavarja, mert nincs olyanom…” Negyvenéves praxisa alatt igazából nem találkozott olyannal, akit közvetlenül az óraátállítás megviselt volna. Az előfordul, hogy az esti tévézés, tabletezés miatt nehezebben indul az iskolába a gyerek, sajnálja is őket, hogy cipelik a nehéz táskákat, de ez nem az óraátállítás bűne.

Hajdu Mariann szerkesztő jobban örülne, ha maradna az óraátállítás, mert számára ez egyet jelent az évszakváltással, ráhangolódást a télről a nyárra és fordítva. A nyári időszámítással túl sötét lesz télen reggelente, ha a téli maradna, akkor nyáron korábban sötétedne. Azt a néhány napos kellemetlenséget, amivel az átállás jár, szívesen elviseli az előnyei miatt.

Nyári vagy téli?

„Én egyértelműen a nyári időszámításra szavazok, hiszen így is az ország keleti felén lakva el kell szenvedjük, hogy a nyugati részhez képest később nyugszik a nap – fejti ki Zselenákné Szabolcsi Rita fitneszedző. – Ha így állítjuk az órát, a családdal töltött szabad­idő is megnövekszik. Azt az egy-két hetet, ami az átállásokhoz kell, kibírjuk.”

ÉM-PGY


[related-post post_id="4187893"]

[related-post post_id="4187917"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában