Helyi közélet

2019.02.02. 14:43

Visszatér a Ritmiklift

Miskolc - Új basszusgitárossal és énekessel kiegészülve készülnek a zavar­keltésre.

Miskolc - Új basszusgitárossal és énekessel kiegészülve készülnek a zavar­keltésre.

Hosszabb alkotói szünet után ma este láthatja a közönség a legendás Ritmiklift zenekart a miskolci Corner színpadán, ahol a KIS­AVAS társaságában lépnek fel.

Zenés ízelítő

A Ritmiklift 1996-ban alakult Hádész Nüx néven a megszűnőben lévő Müttö és a Dusk új elképzelésekben gondolkodó és egymásra találó tagjaiból. Az alapgondolat – ami összehozta a tagokat – az volt, hogy olyan underground zenét írjanak, amiben kerülnek minden konvencionális zenei megoldást, vagy ha ilyennel mégis élnek, azokat iróniával alkalmazzák; ugyanakkor cél volt az is, hogy hatásvadász elemekkel letaglózzák a hallgatóságot.

Néhány év útkeresést követően egyre kiforrottabb és jellegzetesebb lett a zenekar stílusa, ami a figyelmet is mindinkább felkeltette.

1999-ben már a Szigeten játszottak. Tagcseréket és névváltást követően 2006-ban állt a jelenlegi pályára az együttes; ekkortól Ritmiklift.

– Néhány éves kényszerű szünetet követően új basszusgitárossal és – ami nagy váltás – énekessel készülünk a zavarkeltésre – tudjuk meg Kovács Mátétól.

Van, hogy emészthetőbb dalszerkezetben és dallamvilágban gondolkodnak, máskor utazós, pszichedelikus folyamatzenében – mindebből ízelítőt kap az est közönsége.

ÉM


[related-post post_id="4129776"]

[related-post post_id="4125666"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában