Helyi közélet

2019.02.28. 15:53

Program a pénzügyi tudatosság jegyében

Miskolc – A bankpiac több szereplője is megértette és megválaszolja a változó környezet kihívásait.

Miskolc – A bankpiac több szereplője is megértette és megválaszolja a változó környezet kihívásait.

Kis időre a pénzügyi élet központjává vált Miskolc. A bankokról, a befektetésekről, vállalkozásfejlesztésről és a pénzügyi tudatosságról szólt két esemény.

Két fő kihívás

A bankrendszer legújabb kihívásairól a Miskolci Egyetem szervezésében megtartott Fintelligence Pénzügyi Kultúra konferencián beszélt Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár. Reggel pedig a Pénz7 program keretében végzős gimnazistáknak tartott órát az államtitkár a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Dísztermében. A pénzügyi szolgáltatásoknak hazánkban és a világon intenzív fejlődési időszakát tapasztalhatjuk. Technológiai téren két fő kihívással szembesülnek a bankszektor szereplői; egyrészt haladniuk kell a technológiai innováció útján – mindezt a meglévő informatikai rendszerek folyamatos, stabil működtetése közben. Másrészt fontos kihívás az ügyfelek szokásainak pontos megismerése, és a szolgáltatások piaci igényekhez igazítása, egyre jellemzőbb személyre szabása, amelyet kisebb, új látásmóddal belépő piaci szereplők gyakran nagy rugalmassággal tudnak kezelni. A gazdaságfejlesztést szem előtt tartva megnyugtató látni, hogy a bankpiac több szereplője is megértette és megválaszolja a változó környezet ezen kihívásait – hangzott el a konferencián.

A „pénzügyes tanórán” az alapvető pénzügyi ismeretekbe kaptak rövid, kötetlen bevezetést a diákok, megismerve a pénzügyi közvetítőrendszerek szereplőit, a legfontosabb pénzügyi műveletek jellemzőit, és választ kaphattak a témával kapcsolatos kérdéseikre is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában