Helyi közélet

2019.02.15. 14:09

Ötödször amatőr írókat és költőket keresnek Cigándon

Cigánd - Egy év szünet után ismét megrendezik a cigándi író- és költő­pályázatot.

Cigánd - Egy év szünet után ismét megrendezik a cigándi író- és költő­pályázatot.

A Cigánd Városi Művelődési Központ immáron ötödik alkalommal hirdeti meg az író-költő pályázatot azon szépirodalmat kedvelő emberek számára, akik rendelkeznek egy kis alkotói vénával, és gondolataikat szívesen megosztják másokkal is akár vers, akár próza formájában.

Két kategória

Ezen a pályázaton bárki részt vehet, aki betöltötte a 18. élet­évet – tudtuk meg Némethy Andrástól, a Cigánd Városi Művelődési Központ vezetőjétől. Idén is két korcsoportban várják az írásokat, 40 év alatti és 40 év feletti szerzőktől. Kategóriánként 3 verssel, 1 elbeszéléssel lehet nevezni, témamegkötés nélkül március 15-én, pénteken 16 óráig.

Mint megtudtuk, érvényes pályázatnak minősül a kézzel vagy géppel írott pályamunka, amely saját ötlet alapján készül, még nem mutatták be nagy nyilvánosság előtt, valamint a benyújtott pályázaton szerepel a mű címe, illetve a szerző neve és életkora. Az elektronikus úton való leadáskor egy űrlap kitöltése kötelező, amit csatolni kell, ellenkező esetben nem áll módunkban elfogadni a pályázatot. Az űrlap letölthető Cigánd hivatalos weboldaláról és Facebook-oldaláról.

Nem minősül érvényes pályázatnak a plágium, illetve az olyan alkotás, amely szerzői jogvédelem alatt áll, és ilyen alkotásból tartalmaz sorokat vagy nagyobb részleteket. A szervezők felhívják a figyelmet arra, a szerzői jogok megsértése büntetőjogi felelősséget vonhat maga után.

A pályázók alkotásaikat személyesen, vagy postai úton a Cigánd Városi Művelődési Központban (3973 Cigánd, Fő u. 38.), illetve elektronikus úton az [email protected] e-mail címen adhatják be.

Az eredményhirdetést április 5-én, pénteken 10 órakor tartják Cigándon.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában