Helyi közélet

2019.02.27. 16:18

Nagyot dobtunk 25 éve

Budapest, Miskolc - Volt egyszer egy focivébé. A Nemzeti Színházban idéztük az ehhez kötődő bravúrunkat.

Budapest, Miskolc - Volt egyszer egy focivébé. A Nemzeti Színházban idéztük az ehhez kötődő bravúrunkat.

Az ország legjobb sportolóit köszöntő gálaünnepségen jelen volt Nagy Miklós egykori FIFA játékvezető, az MLSZ JT elnöke, nemzetközi minősítésű ellenőr, a Fővárosi Vízművek hajdani sportköri elnöke. A nagy idők nagy tanúja – micsoda megtiszteltetés – a szentélyben idézte fel az 1994-es, Egyesült Államokban rendezett labdarúgó világbajnoksággal kapcsolatos dobásunkat.

Miskolc szülötte

Az történt, hogy az egész ország remegve várta a FIFA döntését: ki vezeti a világbajnoki döntőt? Az Észak-Magyarország kapott egy fülest, s a hír kitörő boldogságot okozott szerkesztőségünkben. Nyomban tárcsáztuk Nagy Miklóst, aki tőlünk tudta meg a csodát és ezt a televíziós nyilatkozatában is elmesélte.

– Azt mondják, engem vezetőként nem lehet felülmúlni, hiszen akkoriban én voltam a síposok elnöke – emlékezett a „főbíró”, s hozzátette: – Az érdem persze nem az enyém, hanem Sanyié volt.

…és hogy ki is volt Sanyi? Nincs ember Magyarországon, aki nem tudja: Puhl Sándor, Miskolc szülötte, aki Emődön nevelkedett (a város díszpolgára is lett), Mezőkövesden Palatics József sportfelügyelőnél vizsgázott és az Ónod–Varbó meccs volt élete első fellépése. Neki adatott meg a világhírnév, a Brazília–Olaszország finálé dirigálása, amit hibátlanul tett.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában