Helyi közélet

2019.02.13. 20:14

Ismét sztrájkolnak a miskolci gyárban

Miskolc – Szerdán kezdődött, csütörtökön folytatódik a sztrájk a SEGA Kft-nél.

Miskolc – Szerdán kezdődött, csütörtökön folytatódik a sztrájk a SEGA Kft-nél.

A kínai tulajdonú cég munkatársai közül mintegy félszázan szüntették be a munkát szerda este. Janik Tamás, az Életre Tervezett Munkavállalók Szövetsége (ÉTMosz) elnöke lapunknak elmondta, az alkalmazottak egyebek mellett alapbér-emelést, lojalitási és karácsonyi bónuszt, öt év munkaidő esetén jubileumi jutalmat követelnek az autóipari érdekeltségű társaság vezetésétől. Hozzátette, álláspontjuk szerint a munkáltató szinte ellehetetlenítette a sztrájkolni készülőket.

„Azokat, akik nem vették fel a munkát, beterelték egy raktárba, ahol földön ülve, raklapokkal körülvéve kénytelenek tiltakozni. Akkor sem futamodunk meg, a sztrájk határozatlan ideig tart” – mondta.

Diószegi Anita, a SEGA kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, a munkáltató több héten keresztül tárgyalt a szakszervezetekkel. „Az ajánlat versenyképes és méltányos juttatási elemeket tartalmaz és azt a munkavállalók 98 százaléka elfogadta.”

A kommunikációs vezető kiemelte, a SEGA biztosítja a sztrájk gyakorlásának feltételeit. A termelés zavartalanul folyik.”

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában