Helyi közélet

2019.02.02. 12:57

Fontos a szimfonikusok számára a folyamatos önképzés

Miskolc - Szakmai napokat tartott januárban a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Miskolc - Szakmai napokat tartott januárban a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Január 30-án és 31-én szakmai napokon vettek részt a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjai. Az együttes művészeti vezetője, Antal Mátyás elmondta: mint minden szakmában, a muzsikusok körében is fontos a folyamatos önképzés, a gyakorlás. A zenészek számára ilyenkor lehetőség nyílik, hogy egy-egy szakmai kiválóság keze alatt fejlesszék technikájukat.

Január 30-án az együttes vonós szakmai napot tartott, Falvay Attila, a Bartók-Pásztory-díjas, Érdemes Művész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertmesterének vezetésével.

A fúvósok is

Másnap, január 31-én pedig az együttes fúvós szekciójának tartott továbbképzést Lakatos György, többek között Liszt Ferenc-, Bartók-Pásztory-, valamint Artisjus-díjas fagottművész, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa.

A kiváló művészt egyébként a következő évadban szólista szerepben is láthatja-hallhatja majd a miskolci közönség a szimfonikus zenekar egyik bérletes hangversenyén.

ÉM


[related-post post_id="4120598"]

[related-post post_id="4112632"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában