Helyi közélet

2019.02.21. 17:12

Farsangi mulatság Sajószögeden

Sajószöged - A világ bármely pontjáról megtekinthető volt a diákok műsora.

Sajószöged - A világ bármely pontjáról megtekinthető volt a diákok műsora.

A tél utolsó hónapja az igazi báli és farsangi hangulatot hozza magával. A Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, február 15-én tartotta meg a farsangi mulatságot, azonban a tradícióktól eltérően. A személyesen megjelent tanulók és vendégek száma elérte a hatszáz főt, a különlegesség az idei farsangban az élő közvetítés volt. Napjainkban kikerülhetetlen a modern technológia, sőt javunkra válik a használata. Az ország vagy akár a világ bármely pontjáról megtekinthető volt a diákok műsora.

A neten követhették

„Az iskola minden termében interaktív táblán nézhették az élő közvetítést a szülők. Ezen túlmenően a távolabb élő rokonok online közvetítésen keresztül, a Szöged Tv-n követhették az eseményeket, örvendezhettek unokáik, keresztgyermekeik és más rokonságban álló gyermekek műsorában. A farsang a neten összehozza a családokat, leküzdi a távolságot és reményt ad a távoli családtagoknak a következő találkozásig”–mondta Hajdu Hajnalka intézményvezető.

A művészeti iskola – művészeti adottságait kihasználva –, a negyedik osztályos tanulók a Palotással és a Monti csárdással csaltak mosolyt a nézők arcára és nyitották meg az ez évi bált, a zeneiskolások fanfárokkal történő beköszöntője után.

Felkészít az iskolára

Az országban egyedülálló módon elindult az Oviskola, ami nem más, mint egy olyan képzés, amelyet az iskolára való felkészítésre építenek a pedagógusok. A 2018/2019-es tanévben indított első évfolyama is megcsillogtatta tehetségét a „Kicsi Gesztenyeklub” csapatának táncos fellépésének keretein belül. Karneváli hangulatot varázsoltak a nagyérdemű elé, amit csoportos, egyéni ötletes jelmez követett. „A múlt, jelen és a jövő egyidejű jelenléte érződött a karnevál hangulatában” – mondta az igazgatónő. A jelmezes produkciókat sokszínűvé tették a klasszikus és modern táncos koreográfiák, melyet a mindennapos testnevelésórákba épített táncoktatás nyújtotta lehetőségek emeltek színpadi produkcióvá. A farsangot megkoronázta a nyolcadikosok keringője, melynek átütő ereje minden érintett szülőt, farsangi vendéget meghatott.

ÉM-EF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában