Helyi közélet

2019.02.11. 19:29

Az ezerszínű tenger

Miskolc - A tengerpartra utazhatunk Pazár Éva alkotásainak segítségével.

Miskolc - A tengerpartra utazhatunk Pazár Éva alkotásainak segítségével.

Itthon-Otthon-Úton címmel nyílt kiállítás az elmúlt héten Pazár Éva festő- és grafikusművész alkotásiból a City Hotel Miskolc galériájában. A címből kiderül, hogy az alkotásokat az utazás élménye, a távoli tájak szépsége ihlette.

A képzőművész lapunknak elmondta: a most kiállított művek nagyrészt az utóbbi pár év termései, akvarellek, ceruzarajzok és pasztellek, de megtekinthető két rézkarc is a korábbi évekből.

– Leginkább a tenger inspirált, mert néhány éve alkalmam van Angliába utazni. Főleg télen tölthetek pár napot Lands Endben, ami az ország legdélebbi és legnyugatabbi városa. A tengernek nemcsak a szépsége, de a hullámok különleges formája, szerkezete és változása is lenyűgöz. Más, amikor nyugodt és csendes a víz, olyankor átlátni a túlsó partra, megint más, amikor erősen fúj a szél, és nagy élmény az apály-dagály okozta változásokat megfigyelni. Ugyanígy a romantikus öböl különböző formájú és színű szikláinak és köveinek felépítése, konstrukciója is rendkívül érdekel – fogalmaz a képzőművész.

Pazár Éva nyugdíjazása előtt általános iskolásokat tanított hosszú évtizedeken keresztül, hiszen magyar-rajz szakos tanár.

ÉM-HE


[related-post post_id="4139067"]

[related-post post_id="4136306"]

[related-post post_id="4136199"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában