Helyi közélet

2019.01.03. 15:53

Vis maior támogatást kérnek a bükkszentlászlói helyreállításra

Miskolc - Fél pályán megsüllyedt a bevezető út Bükkszentlászlón a tavaly őszi nagy szárazság révén kialakult talajzsugorodás miatt.

Miskolc - Fél pályán megsüllyedt a bevezető út Bükkszentlászlón a tavaly őszi nagy szárazság révén kialakult talajzsugorodás miatt.

A süllyedés a Fő utca 21. és 23. számú ingatlanok között történt, a mellette lévő Szent László-patak medertámfala pedig egy darabon beomlott, és mintegy 20 méter hosszúságban megsérült.

Bejelentették a kárt

Az önkormányzat október 26-án bejelentést tett, és a megyei kormányhivatal, valamint a katasztrófavédelem szakemberei helyszíni vizsgálattal megerősítették a sérülést. Ez azt jelenti, hogy megvannak az ilyen esetekben igényelhető, a helyi önkormányzatot megillető támogatás általános feltételei.

Húszmillió forint

A vis maior keretből kapható támogatás a teljes költség 70 százaléka lehet. Mint ahogy a város közgyűlése decemberi ülésén is jóváhagyta, az elkészült tervek alapján mintegy 20 millió forintból lehet helyreállítani a kárt. Ez azt jelenti, hogy – kedvező elbírálás esetén – a város költségvetéséből 6 millió forintot kell biztosítani.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában