Helyi közélet

2019.01.02. 08:27

Szilveszter egy kis lakásfelújítással: laminált padló, festés, takarítás Miskolcon

Miskolc - Sikeres középiskolai felvételi is szerepelt az újévi kívánságok között.

Miskolc - Sikeres középiskolai felvételi is szerepelt az újévi kívánságok között.

Ki házi buliban, ki szórakozóhelyen, mások étteremben vagy otthon, családi körben búcsúztatták az óévet. Sőt, olyan családdal is találkoztunk, amelyik az év utolsó óráit is házfelújítással töltötte. Szilveszter délelőttjén az egyik miskolci hipermarket parkolójában, a tűzijátékokat árusító pavilon előtt kérdeztük az embereket. Dékány Nikoletta másfél éves kisfiával és a férjével tolta a nagy bevásárlókocsit. Megtudtuk, otthon lesznek szilveszterkor, de átmegy hozzájuk a dédi, a nagymama és a nagypapa. Hogy a kisfiú el tud-e majd aludni az még kérdéses, jegyezte meg az édesanya.

Beszélgetünk, játszunk, sokat nevetünk, a gyerekek táncolnak is ha kell.” Kovács István

„Az ünnepi menüben sok minden szerepel. Lesz az asztalon lencse, virsli, rántott hús krumplipürével, de még töltött káposzta is. Koccintás csak gyerekpezsgővel, hiszen a második kisfiamat várom, és persze egy kis tűzijáték a gyerek örömére” – sorolja az édesanya.

Három fiatal érkezik a pavilonhoz. Ők még nem tudták megmondani, hol töltik a szilvesztert. Az is lehet, hogy az erdőben, és ott lövik föl a tűzijátékokat, tudtuk meg.

Padlót raktak

Kovács István és két gyermeke baráti társaságban eltöltött szilveszterre készültek.

„Beszélgetünk, játszunk, sokat nevetünk, a gyerekek táncolnak is, és persze eszünk-iszunk – mondja az édesapa. Elárulja újévi kívánságát is: szeretné, ha 2019 jobb év lenne, mint a 2018-as volt. Kislánya, Henrietta pedig hozzáteszi, neki jó volt a 2018, mert megnyerte az iskolai futóversenyt.

Nagyot nevet a Varga család, amikor azt kérdezzük tőlük, hogy mi a terv szilveszterre. „Laminált padlót rakunk le, festünk és takarítunk” – sorolja az édesanya. Kiderül, nemrég költöztek új otthonukba és már a felújítás vége felé járnak.

„Este átjönnek a barátok, de csak egy fél órára, mert folytatni kell a munkát” – árulják el. Mint mondják, az ő 2018-as nagy sikerük a ház, újévi kívánságuk pedig, hogy a nyolcadikos nagyfiúnak jól sikerüljön a középiskolai felvételije.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában