Helyi közélet

2019.01.31. 16:47

Sporttal öregbítik Sajókeresztúr hírnevét

Sajókeresztúr – Művészi képességeik mellett sportosságukat is kibontakoztathatják a klubban.

Sajókeresztúr – Művészi képességeik mellett sportosságukat is kibontakoztathatják a klubban.

Az „Őszi Napsugár” Nyugdíjas Klub nem csak dalköréről, de elkötelezett egészségtudatosságáról is ismert.

– Havonta tartunk klubnapot minden hónap első hétfőjén a helyi művelődési házban, ahol megbeszéljük előre a programjainkat. Pillanatnyilag 37 fő tartozik a klubhoz, akiknek hetven év körüli az átlagéletkora, és többségben vannak a hölgyek. Különösen idős korban szükséges a lelki és testi feltöltődés, és hasznos a közösségi élet. Tavaly lehetett egy kis részünk benne, hogy Sajókeresztúr is rákerült az ország hét legsportosabb településének a listájára – mutatta be Molnár József klubvezető.

Meghosszabbítja életüket

– Részt vettünk a Mobilitási Héten, ahol egy teljes nap a szépkorúakról szólt. Május utolsó hétvégéjén Challenge Dayt tartanak a településen, amibe szintén bekapcsolódunk. Az önkormányzat támogatásával kedvezményesen tudunk sportolni a helyi konditeremben. A Nyugdíjas Érdekvédelmi Szövetség programjaihoz ugyancsak gyakran csatlakozunk. Az Országos Nyugdíjas Sportnapokról például egy ezüst- és egy bronzéremmel tértünk haza, és a Séta az egészséges tüdőért programon is résztvettünk – mondta.

ÉM-DA


[related-post post_id="4123030"]

[related-post post_id="4114078"]

[related-post post_id="4112763"]

[related-post post_id="4107058"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában