Helyi közélet

2019.01.09. 18:02

Sok látogatót vonzott az ünnepi rendezvénysorozat Mezőcsáton

Mezőcsát - Miskolcon vette át a betlehemi lángot a város polgármester asszonya.

Mezőcsát - Miskolcon vette át a betlehemi lángot a város polgármester asszonya.

Az elmúlt év végén is megrendezésre került az Adventi vasárnapok rendezvénysorozat, mely már hagyománynak tekinthető Mezőcsát életében. Az adventi időszak egyben a karácsonyi előkészület ideje. Ilyenkor előkerülnek az adventi lakásdíszek az adventi naptár, kicsi és nagy együtt számolja a napokat, mennyit kell még karácsony estig aludni. Ennek az időszaknak talán a legszebb dísze az adventi koszorú, melyet Mezőcsát lakossága hétről hétre együtt gyújtott meg a vasárnapi délutánokon. Így a készülődés még bensőségesebb lett az együtt töltött esték, énekek és a nagyszerű elő­adások kíséretében. A műsor minden vasárnap délután volt megtekinthető. Köszönet illeti a felkészülésért és a nagyszerű előadásokért a helyi gyermekeket és felnőtteket.

Számos közreműködő

A programokat színesítette tehetségével Kovács Ábel, a Miskolci SZC Mezőcsáti Gimnáziumának Szintaktus Diákszínpada, Koczka Ferenc Csaba, Juhász Tamás zongoraművész, Balázs Zea, az Egressy Béni Általános Iskola Zenetagozatos növendékei, az Egressy Béni Női Kar, a Mezőcsáti Művelődési Központ és Könyvtár Balett csoportja, Kovács Noé, a Mezőcsát Népi Együttes, Balázs Vid, a Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Mezőcsáti Napocska Óvoda, a Settlement-Ház művészeti csoportja, a Lila Akác Nyugdíjas Klub, Kovács Árpádné, Kovács Ádám Máté és a Református Énekkar.

Kicsit másképp

Ebben az évben az utolsó adventi vasárnap egy kicsit másképp telt. A város főterén színpad állt, fények cikáztak és kicsiny faházikók álltak. A város polgármester asszonya, Siposné Horváth Anita Miskolcon átvette a betlehemi lángot a Miskolci Gráciák Egyesületének elnökétől, Pelcz­né dr. Gál Ildikótól, mely estére Mezőcsátra érkezett. A műsorban Barsi Csaba és az Agyagbanda zenélt, majd polgármester asszony meggyújtotta a 4. adventi gyertyát. Ezt követően Wolf Kati karácsonyi koncertjét hallhatta a közönség. Az este befejezéseként pedig mindenki hazavihette a betlehemi lángot.

Mindemellett nem maradhatott el a karácsonyi vásár, a forralt bor, tea és a finomabbnál finomabb sütemények. Köszönik az ebben nyújtott segítséget és a felajánlásokat a közreműködőknek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában