Helyi közélet

2019.01.23. 15:50

Övék a legtöbb magyar program a határon túl

London - Két nyelven számoltak be programjaikról az angliai magyarok.

London - Két nyelven számoltak be programjaikról az angliai magyarok.

Számos kulturális programot szervezett az előző évben Londonban a Magyar Kultúra és Örökség Alapítvány, például magyar fesztivált, amelyre több mint 4 ezren voltak kíváncsiak. Fátyol István Olivér, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta, nemrégiben könyvet jelentettek meg az alapítványról Londonban két nyelven: magyarul és angolul.

A legsikeresebb év volt

– A 2018-as év volt a legsikeresebb az alapítvány fennállása óta – mondta a miskolci származású elnök. Hangsúlyozta, úgy tudja, nekik sikerült a legtöbb kulturális programmal népszerűsíteni a magyar kultúrát a Kárpát-medencén kívül alakult magyar szervezetek közül. Ezt onnan tudják, hogy más szervezetekkel is kapcsolatban vannak a világ többi részéről, az események számát tekintve pedig egyértelműen övék a legtöbb.

Kulturális fesztivál

Programjaikról a kiadványban is beszámoltak.

A könyvben írnak a londoni kulturális fesztiválokról (a legutóbbin 40 angliai magyar kézműves és 20 ételárus vett részt), a több mint 70 magyar kulturális programról, így a családi napokról, táncházakról, néptánc táborról, vers- és prózamondó versenyről.

Alapítványuk 2011 márciusában alakult Londonban. Nonprofit szervezet, önkéntes alapon, fizetés nélkül látják el alapítványi munkájukat.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában