Helyi közélet

2019.01.24. 13:14

Otthon van az újévi baba

Sajóecseg – Az új év első babája jó kislány, csak eszik és alszik. Büszke rá Sajó­ecseg és a nagymama is.

Sajóecseg – Az új év első babája jó kislány, csak eszik és alszik. Büszke rá Sajó­ecseg és a nagymama is.

Hazatérhetett sajóecsegi otthonába az ország első újévi babája. Sinka Vanda január 1-jén 0 óra 8 perckor jött a világra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház szülészetén. Súlya 2350 gramm, hossza 47 centiméter volt. Harmincéves édesanyjának ő az első gyermeke. Mivel két héttel hamarabb érkezett és kicsi volt a súlya, élete első heteit a koraszülött osztályon töltötte.

Jó gyerek, eszik és alszik

– Nagy büszkeség a településünknek, hogy miénk az év első babája – mondta lapunknak Inklovics László, Sajó­ecseg polgármestere. – Most, hogy itthon vannak, valamilyen köszöntést tervezünk.

A kis Vanda nagymamája, Rozgonyi Józsefné a polgármesteri hivatalban dolgozik, így vele is tudtunk beszélni.

A nagymama elmondta, Vanda a születése után nem sokkal besárgult és alacsony volt a vércukorszintje, amit be kellett állítani. Most már jól van. Jó gyerek, nem sír sokat, csak eszik és alszik.

– Ő az első unokám. Nagy büszkeség a számomra is, hogy 2019-ben ő érkezett meg elsőként az egész országban. Szerencsére együtt lakunk, így a lányomnak sokat tudok segíteni – tette hozzá az újdonsült nagymama.

ÉM-HE


[related-post post_id="4118734"]

[related-post post_id="4094523"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában