Helyi közélet

2019.01.28. 13:44

Nem számítanak az évek, csak a tánc fontos

Miskolc – Néhány szépkorú hölgy még nyugdíjasként sem adta föl kedvenc hobbiját.

Miskolc – Néhány szépkorú hölgy még nyugdíjasként sem adta föl kedvenc hobbiját.

Innen ered a mindig újjáéledő Főnix Nyugdíjas Tánccsoport elnevezése, amely a Vasgyári Közösségi Házban tartja próbáit.

„Jelenleg nyolcan tartoznak a csoporthoz, sajnos csak nők, mert a férfiak nehezebben vehetők rá ilyesmire. Mindig kötetlen beszélgetéssel indulnak az alkalmak, azt követi a mozgásos rész. A fellépéseinkhez magunknak varrjuk a ruhákat. A Népek tánca-zenéje című versenyen bejutottunk a döntőbe, amely februárban lesz. Jelenleg arra készülünk és a megszokottól eltérően kétszer egy héten gyakorolunk” – osztotta meg Krisztián Mária klubvezető.

Megújuló közösség

Táncaik között páros és csoportos koreográfiák is szerepelnek.

„Már tizenkilenc éve táncolok, úgyhogy én még fiatal koromból hozom a mozgás szeretetét. Népi táncos szerettem volna lenni, de végül másképpen alakult. Amikor nyugdíjas lettem, akkor újra lehetőség nyílt erre, és megalapítottuk a tánccsoportot. Mivel egyedül élek, nekem ez olyan, mintha családom lenne. Négyen maradtak a régi közösségből, de mindig érkeznek hozzánk új tagok, akik hatvan év körüliek. Általában egymásnak tanítjuk a meglévő repertoárunkat, de ha nem boldogulunk, tánctanárt hívunk. A koreográfiáink között két operett átdolgozásunk van, illetve szamba, keringő, cselszton és spanyol tánc, amelyekhez személyesen varrok ruhát. Sok helyre hívnak minket és havonta egyszer bált rendezünk az Őszi Napsugár Otthonban, amiből annyi pénzünk marad, hogy tudjuk belőle finanszírozni a ruhaanyagokat és a tánctanárt, ha szükséges” – foglalta össze a csoport vezetője.

ÉM-DA


[related-post post_id="4107058"]

[related-post post_id="4089025"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában