Helyi közélet

2019.01.08. 18:04

Nem az örökösök, a cég kapja meg az összeget Miskolcon

Miskolc - A tárolási, állagmegóvási tevékenységért fizet a miskolci önkormányzat.

Miskolc - A tárolási, állagmegóvási tevékenységért fizet a miskolci önkormányzat.

Az Észak-Magyarország 2018. december 28-i, pénteki számának 6. oldalán, a Végre megépülhet a méltó hely Kárpát-medence népviseleteinek című cikkében foglalkoztak a nagy értékű népművészeti gyűjtemény sorsával.

A 2015-ben elhunyt Barna György 2013-ban megállapodást kötött Miskolccal arról, hogy a gyűjteményét díjmentesen átadja a város számára annak fejében, hogy azt méltó körülmények között kiállítják. A Herman Ottó Múzeum Görgey utcai épületének bővítéseként tervezett kiállítóhely nem készült el a 2015-ös határidőre, ezért a város közgyűlése 2016-ban hozott határozatában havi nettó 450 ezer forint (2019 január 1-jétől 470 ezer forint) összeg kifizetését határozta meg a gyűjtemény tárolása, állagmegóvása, vagyonbiztosítása fejében.

Tévesen írtuk

Cikkünkben azt írtuk, hogy az összeget az örökösök kapják. dr. Barna Anita, Barna György lánya a megjelenést követően azonban jelezte lapunknak, hogy az összeg nem az örökösöket illeti, hanem a tárolási és állagmegóvási feladatokat a helyszínen végző vállalkozást. A tévedésért az érintettektől és olvasóinktól is elnézést kérünk.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában