Helyi közélet

2019.01.25. 19:44

Mindenki tehet valamit másokért

Miskolc - A felelősségvállalás is az emberi minimum része, aki teheti, segítsen – vallja a vállalkozó.

Miskolc - A felelősségvállalás is az emberi minimum része, aki teheti, segítsen – vallja a vállalkozó.

File Tamás építési vállalkozó szerint a maga szintjén mindenki hozzájárulhat ahhoz, hogy jobb legyen a világ.

Magas színvonalú, lelkiismeretes, áldozatos munka folyik gyermekeink egészségéért. – Van, aki kétkezi munkával, míg más kedvességgel, jó szóval vagy épp mosollyal teszi szebbé mások életét – sorolta a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján File Tamás, aki immár három éve jelentős pénzadománnyal támogatja az intézményt.

Nemes célok

A jótékonykodó vállalkozó lapunknak elmondta, aktív tagja az egyik, megyénkben működő református közösségnek, ahol mindenki tesz valamit másokért.

– Az egyik gyülekezeti eseményen ismertem meg Farkas Tamás főorvos urat, aki eljött és beszélt az osztály feladatairól, a kis betegekről, a különböző gyógymódokról. Azóta többször is jártam itt és láttam, milyen magas színvonalú, lelkiismeretes, áldozatos munka folyik gyermekeink egészségéért, és tudtam, jó helyre kerül az ide címzett anyagi támogatás – magyarázta File Tamás, aki elárulta, cégénél fontos alapelv, hogy a bevétel bizonyos százalékát nemes célokra kell fordítani.

Nő az adakozási kedv

Révész János, az intézmény főigazgatója kiemelte, folyamatosan nő az adakozási kedv megyénkben, 2018-ban például dupla akkora adomány érkezett az intézménybe, mint a korábbi évek folyamán. A főigazgató szerint mindez a polgárosodás eredménye, hiszen a polgári értékrend egyik alappillére a karitatív szemlélet. Az intézmény vezetője kifejtette, egyre szélesebb a kapcsolati hálója az intézménynek, a gazdasági élet szereplői pedig évről évre támogatják a kórházat, ezért február 21-én vacsoraestet rendeznek a kórház támogatói számára, hogy még inkább mélyüljenek ezek az értékes ismeretségek.

Réti Gyula, a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály vezetője kifejtette, az ország egyik legszélesebb spektrumú részlegéről van szó, itt a szívsebészeten kívül minden megtalálható és az általa vezetett osztály regionális feladatokat is ellát.

File Tamás adományait minden évben a vizsgálatokat és a gyógyítást segítő berendezésekre fordítják. Tavaly hárommillió forintot ajánlott fel, ebből az újszülött-ellátást könnyítő laparoszkópos eszközöket vásárolt az intézmény.

„Mindannyian tehetünk valamit másokért, a felelősségvállalás is az emberi minimum része” – állítja File Tamás.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában