Helyi közélet

2019.01.16. 20:17

Majál-túrautak félórás sétától félmaratonig

Miskolc – Félórás sétától a félmaratoni távig lehet kombinálni az útvonalakat.

Miskolc – Félórás sétától a félmaratoni távig lehet kombinálni az útvonalakat.

A Majál-utak létrehozásával a Bükki Fiatalok Természetjáró Egyesülete a miskolciaknak szeretett volna segíteni 2013-ban a Zöld Kapcsolat Egyesület megbízásából, hogy lakhelyükhöz minél közelebb találjanak ösvényt, utat, ahol jó mozogni. Készítettek rekreációs lehetőségeket bemutató ingyenes térképet, irányító táblákat, amelyek segítenek egy-egy kereszteződésben megtalálni a helyes irányt, sűrű, festett jelzést, amit biztonsággal lehet az erdőben is követni. Sokan kipróbálták azóta az utakat, melyek felújítása is várható a közeljövőben.

A sárga (1,6 kilométer), zöld (4,4 kilométer), piros (8,8 kilométer) és kék (12,1 kilométer) színű Majál-(kör) utakat úgy szerkesztették meg, hogy a könnyű félórás sétától a félmaratoni távig lehessen kombinálni az útvonalakat helyismeret nélkül is. A projekt során törekedtek arra, hogy úgy alakítsák a már meglévő turista és kerékpáros útvonalakat, hogy közös központokból, tömegközlekedési csomópontokból induljanak.

ÉM-PGY


Az egyik útvonal

KÉK: Felső-Majláth – Csóka utca – Rigó utca – Hegyalja utca – Mohás utca – Királyasztal

Királyasztal – Vadaspark – Hársas-bérc – Ortás-tető – Nagy-Ortástető – Égés-tető – Ostoros-nyereg – Királyasztal – Mohás utca – Hegyalja utca – Rigó utca – Csóka utca – Felső-Majláth (táv: 12,1 kilométer 260 méter szintemelkedés)


[related-post post_id="4076913"]

[related-post post_id="4078269"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában