Helyi közélet

2019.01.30. 12:38

Jegy Puskáséknak

Miskolc - Hetvenévesen obsitos lett Bognár István egykori NB I-es focibíró.

Miskolc - Hetvenévesen obsitos lett Bognár István egykori NB I-es focibíró.

A Magyar Államvasutak Miskolci Igazgatóságának hajdani ellenőrzési osztályvezetője, ahogyan fogalmazott, a szabályokra „vigyázott” a zöld gyepen és hivatalában. Az élvonalban százados lett, ennyiszer fújta a sípot, és megannyi külföldi úttal ajándékozta meg a jó sorsa.

Akkor még belefért

– Néhány hónapja országos ellenőrként a korom miatt már el kellett köszönnöm – mondta, majd folytatta: – Ez a búcsú sem akárhogyan történt, hiszen a világon olyan még nem fordult elő, hogy a kezdő sípszó, és nem kezdőrúgás. Nekem Diósgyőrött, a fiam ötlete nyomán adatott meg ez a bravúr, amelyet sokszorosan felülmúlt egy valamikori dobásom.

Huszonkét éve történt, hogy Miskolcra érkezett az aranycsapat akkor még élő öt tagja és a 12. játékosuk, a rádióriporter Szepesi György, akinek a Búcsú a mikrofontól című könyvét mutatták be.

– Puskásék polgármesteri fogadása elhúzódott és félő volt, hogy lekésik az InterCity-járatot – folytatta Bognár István. – Abban is közreműködtem, hogy hangosbeszélőn keresztül többször köszöntsék a legendákat, aztán Mező Ferenc állomásfőnökkel úgynevezett felszálló helyjegyet adtunk a mindenki által imádott sportembereknek. Hogy rendben hazaérjenek, „csak” 8 perccel később indították a Tiszairól az expressz­vonatot…

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában