Helyi közélet

2019.01.24. 19:31

Japán akkumulátorgyár: a csarnok már elkészült Miskolcon

Miskolc - Ősszel indulhat a termelés a japán GS-Yuasa miskolci gyárában.

Miskolc - Ősszel indulhat a termelés a japán GS-Yuasa miskolci gyárában.

A japán GS-Yuasa tavaly év elején jelentette be, hogy mintegy 9 milliárd forintból Miskolc déli ipari parkjában építi fel első európai gyárát. A lítium-ionos akkumulátorok gyártására szakosodott cég miskolci termelésének beindításához szükséges 8600 négyzetméteres csarnokat tegnap avatták fel Takamura Hiroshi ügyvezető igazgató és Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere jelenlétében.

Környezetbarát technológia

Pfliegler Péter az üzemcsarnok avatásán elmondta: „A cég innovatív technológiát telepít a városba, amely illik Miskolc környezetbarát és „okosváros” törekvéseihez. Az itt készülő lítium-ionos akkumulátorok globális szinten is hozzájárulnak a széndioxid-kibocsátás mérsékléséhez, amelyben Miskolc eddig is élen járt a Magyarországon.”

Takamura Hiroshi, a GS-Yuasa Hungary Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az első ütemben megépült csarnokot később jelentősen bővíteni szeretnék. A tervek szerint a próbagyártás már júliusban elkezdődik, év végére pedig a szállítás is megkezdődhet a világ minden tájára. A cég ügyvezetője hozzátette, már elkezdték a munkaerő toborzását. Első körben mintegy félszáz dolgozóra lesz szükségük. A cég szoros együttműködést tervez a Miskolci Egyetemmel és a helyi iskolákkal, hogy minél több tehetséges és jól képzett dolgozóval tudják bővíteni a csapatukat.

Képzett szakemberek

Mint megtudtuk, a beruházás helyszínének kiválasztását Miskolc jól szervezett infrastruktúrájával, a képzett helyi szakemberekkel és a városvezetés által nyújtott támogatással indokolta a japán vállalat. A kiotói székhelyű cég magyarországi leányvállalatát, a miskolci székhelyű GS Yuasa Hungary Kft.-t egyébként 2017. október 30-án jegyezték be.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában