Helyi közélet

2019.01.03. 09:48

Hajnalban az ónos eső, reggel a csúszós út

Miskolc - A főbb utakat felszórták, de máshol igencsak csúszott.

Miskolc - A főbb utakat felszórták, de máshol igencsak csúszott.

A Városgazda hó­ügyeletének információi szerint, szerda hajnalban, négy óra körül ónos eső esett, ami reggelre csúszós utakat eredményezett volna, amennyiben nem szórják fel a főbb miskolci útszakaszokat. A gyalogosok reggeli tapasztalatai szerint ugyanezt kellett volna tenni a járdákkal is, mert jócskán lehetett találkozni síkos részekkel. A fagypont közelébe hűlő hőmérséklet és a nedves, párás levegő ugyanis nagyon könnyen eredményez csúszós felületet, járdán és úttesten.

Az ünnepek idején kerékpározó kollégánk kisujja bánta a későn észlelt jeges útszakaszt a miskolci Gépész utcán. Beszámolója szerint mára a környéket és az Andor utcát alaposan felszórták, így újra megszűnt a csúszásveszély.

Havazhat

Az érkező hidegfront miatt a napokban tartósan fagypont alá, jellemzően -1 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet, amit a szél miatt ennél is hidegebbnek érezhetünk majd. Észak felől ráadásul ismét erős felhősödés indul meg és hózápor, környékünkön inkább kisebb havazás előfordulhat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában