Helyi közélet

2019.01.26. 09:12

Gyorsabbá teszik a vonatjegy vásárlását

Miskolc - Korszerű jegyautomaták állnak az utasok szolgálatára.

Miskolc - Korszerű jegyautomaták állnak az utasok szolgálatára.

Közel négyszáz új jegykiadó automatát telepíthet a közeljövőben vasútállomásain és megállóhelyein a MÁV-START Zrt. A vasúttársaság a héten hirdette ki az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárás győztesét.

A hír szerint a gyártó a MÁV-val aláírt szerződés hatálybalépését követően két hónappal – első körben – tizenöt automatát szállít le, melyek két hónapig próbaüzemben működnek majd.

A további háromszázhatvan automata telepítése a próbaüzem után, az ott szerzett tapasztalatok figyelembevételével indulhat meg – közölte érdeklődésünkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Az új eszközöket a társaság elsősorban a budapesti elővárosi térség vasútállomásain és megállóhelyein, a Balaton mellett, illetve a nagy utasforgalmú vidéki állomásokon üzemelteti majd.

A berendezésekből megyénkbe is jut: a miskolci Tiszai pályaudvarra és a tokaji vasútállomásra is kerül egy-egy. Ez csak az alapmennyiségre, vagyis a már emlegetett háromszázhetvenötre igaz. További száztíz automatára viszont opciós joga lesz a MÁV-nak, a borsodiak pedig igencsak szoríthatnak azért, hogy ezt lehívják, ugyanis ebben az esetben az emődi, a mezőzombori, a sátoraljaújhelyi és a tornanádaskai állomásra is kerül automata, a tiszaira pedig plusz egy gépet telepítenek.

Egyesített feladatkörök

A MÁV Kommunikációs Igazgatósága lapunknak azt is elmondta, az új automaták egyesítik a jelenlegi jegykiadó és az internetes jegynyomtató automaták feladatkörét, hiszen az azonnali jegyvásárláson túl az előzetesen, interneten vásárolt jegyek átvétele, kinyomtatása is lehetséges, valamint készpénzzel és bankkártyával is lehet majd fizetni. Az opcióval együtt 3,8 milliárd forint értékű beszerzést a MÁV állami és uniós forrásból valósítja meg.

ÉM-TÁ


[related-post post_id="4118010"]

[related-post post_id="4113194"]

[related-post post_id="4112593"]

[related-post post_id="4111744"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában