Helyi közélet

2019.01.23. 14:44

Csúszik? Annál jobb!

Miskolc - Sok megyénkbeli középiskola tartja fontosnak, hogy sítábort szervezzen a diákoknak.

Miskolc - Sok megyénkbeli középiskola tartja fontosnak, hogy sítábort szervezzen a diákoknak.

A Földes Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai már hazajöttek a sítáborból. Olaszországban voltak, a Dolomitokban, a Moena város környéki sítelepeken.

Hóágyúztak

Bár Európa egyik felét nehéz helyzetbe hozta a helyenként többméteres hó, de Olaszországban egy centi sem esett. A sípályákat ezért folyamatosan hóágyúzzák, mesélte lapunknak Veres Pál igazgató. A gimnáziumban hagyománynak számít a közös, január eleji sítáborozás. Ehhez a szülők és az öregdiákok is csatlakoznak. A diákok sok-sok élménnyel, és kissé fáradtan tértek haza, hiszen délelőtt 9 órától délután fél 5-ig a pályákon voltak. De baleset senkit nem ért, úgyhogy valóban sikeres sporthetet tudhatnak maguk mögött a földesisták.

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium diákjai még most készülnek sítáborba. Január 25-étől az Arany János Tehetséggondozó Program tanulói indulnak kezdőtáborba, Szlovákiába, Kokava-Liniara, ahol mindenki elsajátítja a siklás alapjait a lankás pályákon.

Az ő költségeiket az iskola állja, mivel hátrányos helyzetű tanulókról van szó. Február 20-án pedig újabb csoport kel útra a gimnáziumból, ők Ausztriába, a dachsteini sípályákra indulnak, mondta el lapunknak a többi között ezeket a részleteket is Papp József és Tóth Csaba, a sítáborok szervezői.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában