Helyi közélet

2019.01.22. 16:10

Boldog öregkor jár Hubának

Miskolc - Új családra és otthonra lelt az elárvult vakvezető eb.

Miskolc - Új családra és otthonra lelt az elárvult vakvezető eb.

Karácsony környékén hunyt el a gazdája Hubának, a tizenegy éves vakvezető kutyának, akit a tragédia és kora miatt nyugdíjaztak.

Új pajtás a kertben

Az aktív, serény eb életrevaló, tevékeny alkat, két évig még simán dolgozott volna, ám a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola szakmai vezetője Komondi Piroska úgy vélte, neki is jár a boldog öregkor. Sokan szerették volna hazavinni a jó természetű, intelligens négylábút, végül az egyik fővárosi nyugdíjas éveikhez közeledő házaspár nyerte a gazdikasztingot.

– Olyan helyet kerestünk, ahol békében, boldogságban, harmóniában töltheti utolsó éveit, így került Budapestre, az állatbarát családi házban élő párhoz. Ők korábban már befogadták az egyik idős vakvezetőnket, akit sajnos fél éven belül gyógyíthatatlan betegség miatt elvesztettek. Az elhunyt állat nagy űrt hagyott a gazdik lelkében – sorolta Piroska, majd elárulta, Huba a kertben gyakran játszik új pajtásával, a jó kedélyű kis keverék kutyussal.

ÉM-JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában