Helyi közélet

2019.01.04. 15:54

A hidat lezárták, ezért most óriásit kell kerülni Perén

Pere - Nagyon hiányzik a pereieknek a lezárt Hernád-híd.

Pere - Nagyon hiányzik a pereieknek a lezárt Hernád-híd.

Óriási gondot okoz a pereieknek, hogy november 16-án lezárták a településre vezető Hernád-hidat biztonsági okokból. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. akkor azt ígérte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy „a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassák, addig is szakértők bevonásával vizsgálják meg, hogy milyen ideiglenes beavatkozásokkal lehet a forgalmat, akár csak részlegesen is, újra megnyitni a hídon.”

Azóta másfél hónap eltelt, de nem sok minden történt az ügyben. Ottjártunkkor csak egy behajtani tilos táblát láttunk a hídra vezető úton, alatta írás: „Figyelem az út lezárva!”

Nem áll meg Encsen

– A legnagyobb problémánk az, hogy a perei gyerekek Ináncsra járnak iskolába, de a települést most csak jókora kerülővel tudják elérni – mondta lapunknak Blaskó István, Pere polgármestere. – A híd lezárása óta fél órával hamarabb kell elindulniuk, mert a busz most a Hernádbűd–Gibárt–Encs–Ináncs útvonalon közlekedik Peréről. Ugyanez a problémája a településünkön működő panziónak, aminek a konyháján napi kétezer adag ételt főznek a környező gyermekintézményeknek és az időseknek. Aki pedig például vonattal jár Miskolcra dolgozni, még rosszabbul járt. A perei busz ugyanis nem áll meg az encsi vasútállomáson, így kerülővel kell neki is eljutnia az ináncsi állomásra – sorolja a gondokat a polgármester.

Hozzáteszi: eddig annyi történt, hogy búvárok jártak a hídnál, valamit vizsgáltak, de neki nem mondtak semmit. Blaskó István szeretne összehívni a közeljövőben egy tanácskozást a közútkezelő és a térség országgyűlési képviselőinek a részvételével, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon.

ÉM-HE


[related-post post_id="4052510"]

[related-post post_id="3970340"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában