Helyi közélet

2018.12.06. 16:07

Pácinnak értékei a szépkorúak is

Pácin - Idén is köszöntötték a bodrogközi település időseit.

Pácin - Idén is köszöntötték a bodrogközi település időseit.

A bodrogközi Pácinban kiemelt figyelmet fordítanak a hagyományok ápolására, az idősek tiszteletére. Ezért is tartják meg a településen évről évre az Idősek napját.

A szépkorúak kincsestárral felérő tudást, tapasztalatot halmoztak fel.”

A kor érték

– Az idős kor nemcsak különleges szépséget jelent, hanem értéket is, és nem véletlen, hogy a szépkorúakat Pácin legfőbb értékének tartom, hiszen kincsestárral felérő tudást, tapasztalatot halmoztak fel, amit éppen a megszaporodott évgyűrűk hitelesítenek – így köszöntötte a zempléni település polgármestere, Gégény Zsuzsanna az Idősek napján megjelenteket, akiknek a helyi Faluházban rendeztek vacsoraestet.

Pácinban már negyedik éve hagyomány, hogy a karácsonyi ünnepkör kezdeteként így ajándékozzák meg a szépkorúakat. A község életének eme fontos és kiemelt rendezvényén részt vett Stumpf Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cigándi Járási Hivatala hivatalvezetője, az önkormányzat képviselői, az oktatási intézmények vezetői és a református lelkész.

Ünnepi műsor

A hagyomány része, hogy a helyi Bárókert óvoda, az általános iskola és az Idősek Klubja gondozónői zenés, verses, táncos műsorral köszöntik a résztvevőket, de minden évben előadóművészeket is felkérnek a program színesítésére.

Ezúttal Újvári Marika és Csáki Tibor magyar nóta és operett produkciójának örülhettek a pácini idősek, akiknek nem csupán a szórakoztatásáról gondoskodtak, hanem szükség szerint a szállításáról is. Sőt, akik egészségi vagy valamilyen más ok miatt nem lehettek ott a vacsoraesten, az önkormányzat megszervezte, hogy azoknak még azon melegében házhoz vigyék az ünnepi ételt.

A pácini Idősek napja az idén is arról szólt, hogy így köszönjék meg az ott élő szépkorúaknak a község iránti hűségüket, mindennapi munkájukat, amelyet a megélhetésért, a családi közösségek megteremtéséért tisztességgel elvégeztek.

ÉM


[related-post post_id="4069587"]

[related-post post_id="4059362"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában