Helyi közélet

2018.12.04. 08:48

Okoszebra vigyázza a diósgyőriek biztonságát

Miskolc - LED-fények hívják fel az autósok figyelmét a gyalogosokra.

Miskolc - LED-fények hívják fel az autósok figyelmét a gyalogosokra.

Okoszebra védi a gyalogosokat Miskolcon a Kiss Tábornok utca és a Kandó Kálmán utca kereszteződésében. Néhány hete helyezték üzembe, és közel 3 millió forintos telepítését a Generali a Biztonságért Alapítvány finanszírozta. Olt Boglárka, a szervezet képviselője elmondta, a forgalmas diósgyőri kereszteződésben nagyon indokolt volt a modern szerkezet telepítése.

Messziről látható

„Az okoszebra mozgásérzékelő rendszerrel és messziről látható LED-fényekkel figyelmezteti az arra járó autósokat az átkelő gyalogosokra” – magyarázta.

Novák Józsefné önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy a beruházás megvalósult, hiszen a városrészben több mint húszezren lakók és a közeli közintézményekben tanulók, dolgozók mindennapjai váltak biztonságosabbá.

Az alapítvány az országban huszonöt helyen – Miskolcon a Győri kapuban és a Soltész Nagy Kálmán utcában – alakított ki csúszásgátló útburkolatot, ennek folytatása az okoszebra.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában